Základní škola J.A.Komenského a Mateřská škola

Přerov - Předmostí, Hranická 14

Připravujeme

Z důvodu nemoci se bowling odkládá. 

Náhradní termín je 14. 3. 2015 ve stejný čas


Projekt školy - MINIPODNIKY


Více informací k projektu MINIPODNIKY naleznete ZDE

Středisko volného času

Veškeré zprávy z akcí SVČ 

naleznete zde


Sbíráme




Era pomáhá regionům


           ADOPCE NA DÁLKU ... ÚŽASNÝCH 7180,- KČ


V minulém týdnu jsme na naší škole ukončili akci Adopce na dálku. Ne, neznamená to, že končíme s podporou naší adoptované indické holčičky Deepthi Sabale, právě naopak! Ukončili jsme ale výběr příspěvků pro další rok jejího studia a dostali jsme se na skvělé číslo.... vybrali jsme 7180 korun
Velký podíl na tomto úspěchu mají všichni přispěvatelé z řad žáků, jejich rodičů a zaměstnanců školy, ale zejména žáci 8.A, kteří připravili a vytvořili poutavé plakáty a nástěnky. Ty, společně s přednáškou jejich spolužaček Anny Růžičkové a Niny Coufalíkové pro mladší žáky, a dále s besedou a workshopy studentek Vyšší odborné školy Caritas v Olomouci, zapůsobily tak, že jsme vybrali tak vysokou částku. 
Všem zapojeným, zúčastněným a hlavně přispěvatelům bych chtěla ještě jednou poděkovat. 
                                                                                                                      Mgr. Michaela Jančová
Zde přinášíme pár fotek.
                                                

Adopce na dálku pokračuje

dubnu 2011 žáci  a učitelé školy Pod skalkou adoptovali tehdy pětiletou holčičku Deepthi Sabale z Indie, aby jí pomohli svými příspěvky studovat a žít důstojnější život. Adopce pokračuje i po sloučení škol. V prostorách budovy můžete nyní potkat plakátky, pozvánky a dokonce i velkou podobiznu Deepthi, jak je připravili žáci VIII.A v hodinách slohu a výchovy o občanství. Dvě žákyně, Anna Růžičková a Nina Coufalíková, minulý pátek připravily dokonce program pro spolužáky z nižších tříd, kde jim přiblížily Indii, seznámily je s životem dětí tam i s tématem dětské práce. Vyšší ročníky čeká do konce března přednáška a workshop studentek VŠO Caritas v Olomouci, které v místech, kde Deepthi vyrůstá, nějaký čas prožily. 

Adopce pokračuje do začátku dubna.
Pokud byste chtěli Přispět, můžete své příspěvky odevzdávat na II. stupni p.u. Jančové a na I. stupni vašim třídním učitelům.

DĚKUJEME, I DEEPTHI DĚKUJE.
Foto z přípravy výstavky a plakátů zde
Foto z programu pro spolužáky z  nižších tříd zde

Beseda očima prvňáků a druháků: V pátek 7. 3. 2014 se uskutečnila beseda o Adopci na dálku se žáky 8.A Niny Coufalíkové a Aničky Růžičkové pro děti z prvních a 2.A třídy. Děti se dozvěděly o těžkém životě indického děvčátka a měly velký zájem přispět alespoň malou finanční částkou na zlepšení jejího života. Foto zde